הנעה לפעולה

כשהקריאה לפעולה יוצרת עניין, היא תשאיר את הגולש באתר לזמן ארוך ואפילו תגרום לו לרצות לחזור
אליו שוב ושוב.

יצירת מעורבות מצד הגולש תמנע ממנו לנטוש את האתר. שיטה נחמדה ליצור זאת היא פופ אפ שמזהה את העכבר מתקרב לסגירת החלון בדפדפן. ברגע שהגולש עומד לסגור את החלון ולעזוב את האתר תצוץ הודעה עם הצעה או הזמנה מעניינת = הנעה.

מומלץ לשלב באתר תכנים בעלי ערך לקהל היעד של העסק- אלו יסייעו בהבאת תנועה אל האתר ושיפור הביצועים וההמרות שלו.

מטרת ההנעה לפעולה היא שיווק ומכירה-הפיכת הגולש ללקוח של העסק. איך נהפוך אותה לטובה יותר?

מומלץ להימנע מהנעה לפעולה שמייצרת תחושה אגרסיבית. פופ אפ שקופץ יותר מפעם אחת באתר ומפריע לגלישה יגרום לגולש לברוח מהאתר ולפגוע באמינות האתר והעסק.

הנעה לפעולה טבעית תגיע בסוף מאמר רלוונטי בתחום. למשל, חברה לקידום אתרים תעלה מאמרים בנושא קידום אתרים וSEO אם בסוף המאמרים היא תציע שירותי קידום לגולש ההנעה לפעולה תרגיש טבעית ולא מאלצת.

הנעה לפעולה חיובית היא אחת ההנעות המומלצות בעיניי. קריאה כמו: "נהנית מהמאמר?" תרגיש חיובית ומזמינה להמשיך אל הפעולה. הצעה מעניינת או השארת פרטי יצירת קשר יגיעו לאחר קריאה כזו באופן שמזמין לשיתוף פעולה עם בעל העסק.

עיצוב הוא חלק מהותי בהנעה לפעולה. טופס יצירת הקשר או הכפתור המוביל אל הדף הרלוונטי חייבים להיות בולטים, מזמינים וייחודיים, ולא להיבלע ברקע עם עוד אלמנטים בעלי עיצוב זהה.

לא ייתכן שבדף בו נרצה להניע לפעולה יהיה כפתור בעל עיצוב זהה לכפתור ההנעה לפעולה, הרי ההבלטה שלו תיעלם אם יהיה כפתור נוסף כמותו.

טופס יצירת הקשר צריך להיות קצר וקולע. איסוף פרטים כמו שם מייל וטלפון הם החשובים ביותר ומומלץ לא להוסיף שדות נוספים לטופס. עלינו להקל על הגולש להשאיר פרטים ולא לייגע אותו בכמות אדירה של אינפורמציה שעליו להשאיר רק כדי לתקשר איתנו.

עכשיו שראית קצת את
העבודות שלי אשמח שנדבר

אימייל

טלפון

ווטסאפ

כל הזכויות שמורות © למעיין בן דוד עיצוב גרפי 2021